Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

ВИСОЧИНА НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

ТЯЛОТО НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


ВИСОЧИНА НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО




Коя е естествената височина на човека. Според мене, нормално е човек да бъде 165 см висок. 93-4.



Дължината на човешкото тяло има отношение към интелигентността на човека и неговата сила. 65-186.



Височината на този субект определя неговия стремеж нагоре. Колкото по-висок ръст има човек, толкова по-благоприятни са условията за неговото развитие: 74-254.



Когато говоря за височината на хората, трябва да знаете, че между височината и широчината има известно съотношение. Значи, между височината и широчината, както и между всички части на човешкото тяло, има известно съотношение. Главата, мозъкът и сърцето на човека също се измерват по височината и широчината. 15-217.



Каква е разликата между низкия и високия човек?. Имаме няколко вида височина: физическа, морална и интелектуална. Лесно е човек да измери своята физическа височина, но как ще измери моралната и умствената си височина? 74-255.



Едно време имахме повече любов, но сега любовта ни се намали; едно време имахме повече живот в себе си, но сега животът ни се изгуби; едно време бяхме красиви, но красотата ни вече изчезна. Така говорят само ония хора, които имат височина по-долу от 165 см. 15-217.



Като казвам, че обикновеният човек, който се занимава с дребнавостите на живот, има височина под 165 см, това не е абсолютна мярка. Нито пък може да се каже, че всеки, който има височина 165 см и повече от 165 см, е човек с висок идеал. 15-218.





НАГОРЕ